Vi har alle været der… vi drømte om en smuk, ensartet hud, hvor ingen kunne se, at vi egentlig havde snydt os til den, men ak. Den foundation vi har lagt på, “caker” på huden og fremhæver alle tørre plamager og alt det tekstur, vi ikke vidste vi havde.

Men hvorfor sker det så?

1) Du bruger for meget

– Logisk, ikke sandt? Men det sker alligevel oftere, end man lige vil være ved. Du tænker, at nu skal de røde kinder bare dækkes, og derfor kommer du måske til at putte alt for meget foundation på. Inden man har set sig om, har man et 3 cm. lag på, og alle tanker om et “flawless” look er røget ud af vinduet.

Tip:

– Start med tynde, tynde lag, og påfør kun mere lige der, hvor du har brug for det. Hvis din foundation “caker” efter 2. lag, så prøv at investere i en foundation med højere dækning. Foundation med sheer/light coverage er ikke altid lavet til at blive bygget op i dækningen, og vil måske derfor “cake” mere, da man skal bruge meget produkt for at dække rødme, bumser m.m.

2) Du eksfolierer aldrig din hud

– Hudceller dør og udskiftes konstant hele døgnet rundt, men vi skiller os ikke automatisk af med alle de gamle hudceller. De sidder derfor på overfladen af huden og kan give en mere ujævn tekstur, som foundations godt kan lide at få fat i .

Tip:

– Hvis din foundation skal ligge pænt på huden, skal du tage dig godt af den. Investér i god hudpleje, herunder en eksfoliator. Jeg foretrækker selv en kemisk peeling (også kaldet syrepeeling), fremfor en fysisk (produkter med små “slibekorn” i), da det er mere mildt for huden i det lange løb. Den kemiske skal man bruge hver eller hver anden dag, hvor den fysiske kun skal bruges 1-2 gange.

3) Du påfører din foundation med en beskidt børste

– Ville du male dit soveværelse med en pensel med gammel indtørret maling på? Nej vel? Den gamle maling ville blive halvt opløst i den friske våde maling, hvilket gør den nye maling ujævn i konsistensen.
Well, det samme sker, hvis du bruger en børste, som har gamle foundationrester siddende. Så vask nu de børster! 😉

Tip:

– Hvis du nu bare synes det er helt forfærdeligt at vaske dine børster hver eneste gang de er blevet brugt, så køb en antibakteriel spray til makeup-børster (ja, det findes), og en mikrofiberklud til at tørre dem af i.

– Laura

DEL
Forrige indlægFedtet hår – Her er løsningen!
Næste indlægHuda Beauty Desert Dusk Palette
Mit navn er Laura, og jeg er en 23-årig selvlært makeup-artist. Min daglige gang har jeg dog på Odense Universitetshospital, hvor jeg læser til læge. Jeg har en kæmpe passion for makeup og skønhed, og en enorm stor viden indenfor området, både applikationsteknikker og æstestik, men også viden om ingredienser og produktion af makeup og hudpleje. I kan derfor forvente grundige anmeldelser fra min side. Udover skønhed går jeg meget op i træning og sundhed, og træner polefitness og poledance 5-6 gange i ugen. Min første prioritet er klart make-up. Dog er jeg samtidig en kæmpe hudplejenørd, hvilket mest kommer sig af den viden jeg har fået igennem min uddannelse - det har i hvert fald gjort, at jeg har fokus på effektiv og simpel hudpleje med virksomme ingredienser.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/myglamclub.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

EFTERLAD EN KOMMENTAR