Hej hej kære læser.

Her den anden dag sad jeg og hyggede med en veninde, og vi kom til at snakke om makeup regler. Hun fortalte, at hun havde været en tur i Sephora, og her havde fået af vide at hun skulle undgå shimmer-øjenskygger, da hun har ret tunge/”hooded” øjne… Den vender jeg lige tilbage til.

Læs mere fra Laura? Hvad med Laura’s liste over de bedste beautyprodukter, som hun vender retur til igen og igen?

Burde der være makeup regler?

Denne samtale fik mig til at tænke over alle de “makeup regler” der er inden for denne verden, og hvordan de i mit hoved er total bullsh*t. Og jeg skal fortælle jer, hvorfor jeg synes det: HVIS DU SYNES DET SER GODT UD, SÅ ER ALT ANDET LIGEMEGET.
Desuden er der mange af disse såkaldte regler der er forældede og ude af trit med tidens trends, og derfor næppe giver mening i dag.

Mange af reglerne handler også om personlig præference, hvilket gør at de ikke giver mening for mange.

1) Du SKAL bruge primer under din foundation

Næh, det skal du faktisk ikke. Jeg har prøvet mange primers der overhovedet ikke gjorde nogen forskel, og brugt mange foundations, der performer bedre uden en primer under. Jeg har også primers jeg knuselsker, men som kun fungerer i bestemte situationer.
Pointen er; du skal faktisk ingenting hvis du ikke synes det virker.

2) Du skal starte med at påføre din foundation i midten af ansigtet

Okay, så denne makeup regel er der faktisk en mening med, men jeg er stadig ikke enig. Idéen er at man starter med at påføre foundation i midten af ansigtet, fordi det typisk er der man har mest at dække. Det tror jeg er rigtigt for de fleste, MEN!!! Hvis du nu har mest rødme/akne/whatever på kæben eller i panden, så start der i stedet.

3) Brug altid cremeprodukter før pudderprodukter

Jeg følger faktisk selv denne regel. Grunden til at man gør det er simpelthen for at undgå at cremeprodukterne kager fordi de sætter sig pudderen. Men hvis du kender makeup-artisten Wayne Goss (og hvis du ikke gør, så burde du!) så kender du måske hans trick til at få foundation til at holde længere: Han putter en meget lille mængde løs fin pudder over hele ansigtet på sine klienter INDEN han påfører foundation. I følge ham holder det meget meget længere.

4) Du skal sætte din foundation med pudder

Igen; det skal du altså ikke. Brug pudder, der hvor du har brug for det. Bliver du fedtet i T-zonen så giv den et lille dab, forsvinder din foundation på næsen, så sæt den med lidt pudder. Men du behøver altså ikke bruge pudder over det hele, hvis du ikke har problemer med at din foundation forsvinder i løbet af dagen. Mindfull powdering.
Men hey, hvis du elsker at give den gas med pudderen så gør det. Det handler 100% om hvad du synes er nice.

5) Du skal vælge mellem dramatiske øjne eller læber

Buuuuh, hvem bestemmer lige det? Altså, jeg kan godt sætte mig ind i at det kan virke voldsomt med et stort smokey eye og en lilla læbestift, men hey man lever kun 1 gang, og hvis det lige præcis er den makeup du synes er nice, så giv den gas! Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at stoppe.

6) Hvis du har tunge øjenlåg/er over 40 må du ikke bruge shimmer

Teorien bag dette er at shimmerøjenskygger reflekterer lyset og dermed highlighter alle rynker og tunge folder. Okay så – men det hele handler altså om placering af øjenskyggen. Se fx. denne tutorial omkring “hooded eyes” af fantastisk Alissa Ashley.

Guys, der findes så mange flere mærkelige makeup regler, men de er fuldstændig ligegyldige! Det er fint at suge tips og tricks til sig fra alle sider, men tag det ind, sorter i dem og brug så dem der giver mening for dig.

Smid gerne en kommentar med en makeupregel der enten virker eller ikke virker for dig.

Ciao Bellas
Laura

DEL
Forrige indlægTunge øjenlåg: TIPS & TRICKS
Næste indlægGLAMTREND: Banana Bright Eye Creme
Mit navn er Laura, og jeg er en 23-årig selvlært makeup-artist. Min daglige gang har jeg dog på Odense Universitetshospital, hvor jeg læser til læge. Jeg har en kæmpe passion for makeup og skønhed, og en enorm stor viden indenfor området, både applikationsteknikker og æstestik, men også viden om ingredienser og produktion af makeup og hudpleje. I kan derfor forvente grundige anmeldelser fra min side. Udover skønhed går jeg meget op i træning og sundhed, og træner polefitness og poledance 5-6 gange i ugen. Min første prioritet er klart make-up. Dog er jeg samtidig en kæmpe hudplejenørd, hvilket mest kommer sig af den viden jeg har fået igennem min uddannelse - det har i hvert fald gjort, at jeg har fokus på effektiv og simpel hudpleje med virksomme ingredienser.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/myglamclub.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

EFTERLAD EN KOMMENTAR