Kære læser🌷
Mette & Trine her. Vi har skrevet dette indlæg om muddermasker sammen fordi vi er FAN af maskerne. Og da den nye lermaske fra ECOOKING, kom på banen, måtte vi bare teste den.
Muddermasker sådan helt generelt – hvorfor virker de?
Helt generelt, så er muddermasker effektive. Der findes et hav af gode ansigtsmasker på markedet, og mange virker “godt”. Og det er også fint nok. Du får fugtet ansigtet, får en frisk fornemmelse og en følelse af, at du har gjort noget godt for dig selv. Selv er jeg (Mette) fan af en overnightmask fra Origins, som du kan læse om lige her. Jeg får en følelse af, at jeg virkelig bliver fugtet igennem. Men det er også det.
En muddermaske, derimod, har en meget effektiv formel, som gør, at den kan udrette noget. Særligt er muddermasker gode til dig, som døjer med en fedtet eller uren hud. Mudderen er nemlig kraftig og går ind og tager godt fat i huden.
Især en ting gør en muddermaske god: Den går ind og suger overskydende fedt og talg ud af huden og virker dybderensende.
Med det ind mente, så må du faktisk ikke have din muddermaske siddende på huden alt for længe. Muddermasken vil nemlig SUGE fedt og urenheder ud af huden (samt virke opstrammende), og det må den faktisk ikke gøre alt for længe. Når din lermaske begynder at skifte farve, så skal du overveje at tage den af igen. Og det bringer os til næste punkt.
Hvordan og hvor meget må du bruge din muddermaske?
Inden du bruger den, så skal du sørge for at rense ansigtet godt. Din hud skal være helt ren og klar til at modtage den bearbejdning, som muddermasken går ind og laver. Her kan du f.eks. bruge det populære sæt fra Danish Skin Care, som renser huden helt igennem.
Den lermaske, som vi har prøvet, er fra ECOOKING. Denne lermaske er 100% vegansk. Du skal altså ikke være bange for at bruge den.

Du påfører du faktisk bedst med en pensel. Du kan bruge en helt almindelig pensel med bløde hår – faktisk bare en almindelig malerpensel i lille eller mellemstørrelse.
Masken er SUPER lækker at påføre, og du mærker straks en kølende effekt. Mudderen er nemlig helt kold og det føles SKØNT. Ren selvforkælelse.
Du kan enten lægge en hel maske, og lade den sidde 10-20 minutter, eller du kan (hvis du blot har uren pande) påføre det i panden. Personligt (Mette) har jeg indimellem bare påført min muddermaske i panden, hvis jeg havde travlt. Eller under øjnene, hvis jeg har følt, en stor træthed og havde brug for at blive frisket lidt op.
Når du er færdig med din muddermaske, så skal du fugte ansigtet efterfølgende i en almindelig dagcreme. Huden er super, super blød efter du har brugt din muddermaske (husk lige at mærke den lækre fornemmelse inden, for den ER blød). Her kan du bruge en helt almindelige dagcreme, som du normalt bruger til din hud.
Du må MAKS bruge din mudder 1-2 gange om ugen.
Test af muddermasken
Trine tester ECOOKING lermaske
Personligt, så elsker jeg ansigtsmasker og gerne mange forskellige af dem. Jeg kan dog bedst lide ansigtsmasker, som jeg virkelig kan mærke virker. Især bagefter. Det skal dog ikke være sådan, at de brænder og svier på min hud, men jeg skal helst kunne se, at det gør noget godt. Det jeg elsker ved ansigtsmasker, er at de er nemme at putte i ansigtet, og så kan du gå rundt og lave noget andet i 10-15 minutter, mens de virker.
Muddermasker er dog nyt for mig, så jeg var ret spændt på at prøve den her. Der er mange forskellige slags, som hver især gør noget forskelligt for din hud.
Det mener jeg om lermasken
Egentligt er min hud ikke voldsomt problemfyldt, men alligevel synes jeg, det er rart at rense den i dybden. Denne muddermaske renser din hud i dybden, og modvirker fedtet hud. Den trækker en masse affaldsstoffer og andre dårlige ting ud af din hud.
Min oplevelse var klart, at den er nem at påføre og få af. Den efterlader min hud ufatteligt blød og føles langt renere. Jeg kan godt lide at trække masken længere ned end ansigtet, så den også dækker lidt af halsen og kæbelinjen. Det er faktisk her jeg oplever at have mange problemer med min hud. Sådan generelt, så kan jeg kun sige, at masken virker.

Hvad indeholder denne maske?
Lermasken er en super opfriskende maske, der er skabt med det formål at rense og opfriske din hud samtidig med, at den minimerer dine porer og reducerer trælse ujævnheder og uren hud. Det skyldtes en kombination af Iris-ekstrakt, zinksalt og A-vitamin, som tilsammen skaber effekten i lermasken. De aktive ingredienser virker både behandlende og forebyggende.
Masken indeholder et aktiv af Pseudomonas Altermonas, som faktisk er udvundet af mudder fra Antarktis. Det reducerer mængden af sebumproduktionen i talgkirtlerne, der gør, at huden bliver fedtet og skinnende. Masken modvirker nænsomt irritation og dulmer rødme, så din hud føles rar og beroliget. Har du problemer med huden, eller ønsker du blot at holde urenheder nede, er det altså en fremragende maske.
Indeholder derudover ingredienser, der øger regenerationen af cellerne i huden, A-vitamin og salisylsyre.
Mette tester Lermasken
Så blev det min tur. Og jeg har det ligesom Trine. Jeg har faktisk ikke prøvet muddermasker før. Jeg har brugt almindelige ansigtsmasker eller en overnight, som nævnt før. Derfor så jeg frem til at prøve det af. Jeg har kortvarigt prøvet en detox muddermaske. Den er god, hvis du har levet usundt over en lang periode, og virkelig føler, din hud lider efterfølgende. Dog prøver jeg, så godt jeg kan, at få sovet og leve sundt, så den maske, har jeg ikke brug for lige nu.
Det mener jeg om lermasken fra ECOOKING
Jeg er faktisk glad for min hud, og er god til at pleje den, drikke vand og huske solcreme. Men alligevel, står der spalte op og ned på diverse medier, at det er vigtigt at forebygge rynker. Så foruden at bruge en øjencreme, denne er min klare favorit, så bruger jeg altså denne, som min naturlige “go-to” antiagemaske.
Min personlige oplevelse af masken, er, at den STRAMMER OP. Det her må virkelig være en af de mest effektive muddermasker på markedet.
Lige når jeg påfører den, får jeg den nævnte kølende effekt. og det føles virkelig himmelsk. Men når masken så begynder at tørre ind, får man et smil på læben. For det er næsten umuligt at lave alt for mange grimasser. Masken tager simpelthen fat, og huden størkner ind i et moment.
Jeg lader den typisk sidde på 20 minutter, men jeg tør faktisk ikke have den på alt for længe, da den er super effektiv. Og det tror jeg heller ikke er alt for sundt for huden, da det er en hård, men god, behandling. Som nævnt, kan jeg godt hælde til at bruge den under øjnene, hvis jeg bare føler træthed, eller kun i panden.
Denne maske oplever jeg faktisk også hjælper på urenheder. Her har jeg renset min pande, og så brugt masken, taget den af, og brugt en overnightmaske bagefter. No kidding – men morgenen efter, er panden meget, meget pænere. Så jeg tror faktisk på, at uanset, hvilken muddermaske du vælger, så trækkes urenheder ud, uanset, hvad den enkelte maske har til formål. Muddermasker (og lermasker) ER bare gode mod urenheder, og gode til at genopbygge og berolige huden igen.

De sidste tip til de udvalgte muddermasker – sådan kommer du hurtigt igang
- Vælg den maske, der passer til DIT behov
- Anskaf dig et par pensler til formålet – vask i koldt vand før og efter
- Rens ansigtet først og brug en god dagcreme/fugtmaske efterfølgende
- Ryst før brug og sørg for at opbevare maskerne et koldt sted
- Brug masken 10-25 minutter maks
- Nyd det – læs et godt magasin, se et afsnit på Netflix eller tag en “morfar”

Hej kære læser på MyglamClub. Vi er Redaktionen og elsker beauty og beauty som VIRKER. Har du selv forslag til produkter, som du ikke kan leve uden, så tøv ikke med at skrive til os. Vi glæder os til at høre fra dig om et muligt samarbejde, eller blot hvis du skulle have nogle spørgsmål. Du er altid velkommen til at kommentere under vores indlæg herinde. Du kan fange os på vores mail: Info@myglamclub.dk.