Muddermasker der VIRKER – den store guide!

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Kære læser!

Mette & Trine her. Vi har skrevet dette indlæg om muddermasker sammen, da vi arbejder fast med DM Skincare, og har fået muligheden for at teste produkter. Vi skal nok markere her i indlægget, hvem der har skrevet hvad (når vi anbefaler produkter længere nede i artiklen). Vi tager udgangspunkt i muddermaskerne fra DM Skincare, men honestly, vi har ikke fået en krone for at skrive dette indlæg om netop dét brand. Vi gør det faktisk blot, fordi vi er FAN af maskerne.

Lige kort om DM Skincare, så startede hele dét hudplejeeventyr med muddermaskerne. Karina Hjorth, som har stiftet virksomheden, har selv udviklet maskerne, og har både været på forskellige messer med dem, sælger dem i spandevis til store kurhoteller (spa) herhjemme i Danmark og så på webshoppen, hvor du får nogle links til køb nederst i artiklen, samt en rabatkode, du kan bruge. Så er du på udkig efter en lækker og virkningsfuld muddermaske, så kan du ligeså godt scrolle ned og købe. Men vil du gerne læse lidt mere først, så få det hele med ved at tage vores guide fra step til step.

Muddermasker

Muddermasker sådan helt generelt – hvorfor virker de?

Helt generelt, så er muddermasker effektive. Der findes et hav af gode ansigtsmasker på markedet, og mange virker “godt”. Og det er også fint nok. Du får fugtet ansigtet, får en frisk fornemmelse og en følelse af, at du har gjort noget godt for dig selv. Selv er jeg (Mette) fan af en overnightmask fra Origins, som du kan læse om lige her. Jeg får en følelse af, at jeg virkelig bliver fugtet igennem. Men det er også det. En muddermaske, derimod, har en meget effektiv formel, som gør, at den kan udrette noget. Særligt er muddermasker gode til dig, som døjer med en fedtet eller uren hud. Mudderen er nemlig kraftig og går ind og tager godt fat i huden.

Især én ting gør en muddermaske: Den går ind og suger overskydende fedt og talg ud af huden og virker dybderensende. 

Med det ind mente, så må du faktisk ikke have din muddermaske siddende på huden alt for længe. Muddermasken vil nemlig SUGE fedt og urenheder ud af huden (samt virke opstrammende), og det må den faktisk ikke gøre alt for længe. Når din lermaske begynder at skifte farve, så skal du overveje at tage den af igen. Og det bringer os til næste punkt.

Hvordan og hvor meget må du bruge din muddermaske?

Inden du bruger den, så skal du sørge for at rense ansigtet godt. Din hud skal være helt ren og klar til at modtage den bearbejdning, som muddermasken går ind og laver. De lermasker, som vi har prøvet fra DM Skincare, påfører du faktisk bedst med en pensel. Du kan bruge en helt almindelig pensel med bløde hår – faktisk bare en almindelig malerpensel i lille eller mellemstørrelse.

Maskerne er SUPER lækre at påføre, og du mærker straks en kølende effekt. Mudderen er nemlig helt kold og det føles SKØNT. Ren selvforkælelse.

Du kan enten lægge en hel maske, og lade den sidde 10-20 minutter, eller du kan (hvis du blot har uren pande) påføre det i panden. Personligt (Mette) har jeg indimellem bare påført min muddermaske (BrownClay) i panden, hvis jeg havde travlt. Eller under øjnene, hvis jeg har følt, en stor træthed og havde brug for at blive frisket lidt op.

Når du er færdig med din muddermaske, så skal du fugte ansigtet efterfølgende i en almindelig dagcreme. Huden er super, super blød efter du har brugt din muddermaske (husk lige at mærke den lækre fornemmelse inden, for den ER blød). Her kan du bruge en helt almindelige dagcreme, som du normalt bruger til din hud. Vi er personligt fan af Danish Skincare – tjek vores anmeldelse ud lige her.

Du må bruge din mudder 1-2 gange om ugen.

Test af muddermaskerne: Her er vores favoritter

Trine tester GreenClay muddermasken

Personligt, så elsker jeg ansigtsmasker og gerne mange forskellige af dem. Jeg kan dog bedst lide ansigtsmasker, som jeg virkelig kan mærke virker. Især bagefter. Det skal dog ikke være sådan, at de brænder og svier på min hud, men jeg skal helst kunne se, at det gør noget godt. Det jeg elsker ved ansigtsmasker, er at de er nemme at putte i ansigtet, og så kan du gå rundt og lave noget andet i 10-15 minutter, mens de virker.

Muddermasker er dog nyt for mig, så jeg var ret spændt på at prøve den her. Der er mange forskellige slags, som hver især gør noget forskelligt for din hud. Den jeg fik med hjem for at teste var GreenClay.

Det mener jeg om GreenClay

Jeg fik denne muddermaske med hjem, da den henvender sig til ung og problemfyldt hud. Egentligt er min hud ikke voldsomt problemfyldt, men alligevel synes jeg, det er rart at rense den i dybden. Denne muddermaske renser din hud i dybden, og modvirker fedtet hud. Den trækker en masse affaldsstoffer og andre dårlige ting ud af din hud.

Min oplevelse var klart, at den er nem at påføre og få af. Den efterlader min hud ufatteligt blød og føles langt renere. Jeg kan godt lide at trække masken længere ned end ansigtet, så den også dækker lidt af halsen og kæbelinjen. Det er faktisk her jeg oplever at have mange problemer med min hud. Sådan generelt, så kan jeg kun sige, at masken virker. Du kan finde produktet lige her.Muddermasker

FIND MASKEN LIGE HER – GREENCLAY

Mere om GreenClay – hvad indeholder denne maske?

Hvad vi har fået fortalt, så henvender denne maske sig netop til ung hud (som Trine skriver). Denne “grønne mudder” har det du kender som en lille partikelstørrelse, og en stor overflade. Den kombination gør, at snavs, fedstoffer, urenheder og døde hudceller kommer ud af huden igen. Særligt mange af de her ting kendetegner den unge hud, som ofte er mere uren på grund af hormoner og løbende ændringer i hudens struktur. Så er du omkring 15-30 år, så er det en muddermaske, du sagtens kan få glæde af. Som en bonusinfo, så peeler den også, og det gør, at creme bagefter nemmere trænger ind.

Der er aluminiumoxid og silicicat i samt nærende mineraler som magnesium, jern, calcium, kalium og phosfor. Det er netop disse stoffer, som fjerner urenheder og genopbygger hudens naturlige struktur igen. Du finder også: Sesampalme og savblade (regulerer hudens fedtproduktion).

TIP: Døjer du med acne, kan du også prøve GreenClay muddermasken, da den er meget kraftfuld til den unge hud.

Mette tester BrownClay muddermasken

Så blev det min tur. Og jeg har det ligesom Trine. jeg har faktisk ikke prøvet muddermasker før. Jeg har brugt almindelige ansigtsmasker eller en overnight, som nævnt før. Derfor så jeg frem til at prøve det af. Jeg har kortvarigt prøvet YellowClay, som er en detox muddermaske. Den er god, hvis du har levet usundt over en lang periode, og virkelig føler, din hud lider efterfølgende. Dog prøver jeg, så godt jeg kan, at få sovet og leve sundt, så den maske, har jeg ikke brugt for lige nu. Mit valg faldt derfor på BrownClay, da jeg lige er rundet et skarpt hjørne og gerne vil forebygge alt for rynket hud (hehe).

Det mener jeg om BrownClay

BrownClay er en antiagemaske, og derfor, måtte jeg have den med hjem. Jeg er faktisk glad for min hud, og er god til at pleje den, drikke vand og huske solcreme. Men alligevel, står der spalte op og ned på diverse medier, at det er vigtigt at forebygge rynker. Så foruden at bruge en øjencreme, denne er min klare favorit, så bruger jeg altså BrownClay som min naturlige “go-to” antiagemaske.

Min personlige oplevelse af masken, er, at den STRAMMER OP. Det her må virkelig være en af de mest effektive muddermasker på markedet.

Lige når jeg påfører den, får jeg den nævnte kølende effekt. og det føles virkelig himmelsk. Men når masken så begynder at tørre ind, får man et smil på læben. For det er næsten umuligt at lave alt for mange grimasser. Masken tager simpelthen fat, og huden størkner ind i et moment.

Jeg lader den typisk sidde på 20 minutter, men jeg tør faktisk ikke have den på alt for længe, da den er super effektiv. Og det tror jeg heller ikke er alt for sundt for huden, da det er en hård, men god, behandling. Som nævnt, kan jeg godt hælde til at bruge den under øjnene, hvis jeg bare føler træthed, eller kun i panden.

Selvom GreenClay og YellowClay faktisk er de muddermasker, der er bedst mod urenheder, så har jeg prøvet, at have en meget uren pande om aftenen, hvor BrownClay hjælper. Her har jeg renset min pande, og så brugt masken, taget den af, og brugt en overnightmaske bagefter. No kidding – men morgenen efter, er panden meget, meget pænere. Så jeg tror faktisk på, at uanset, hvilken muddermaske du vælger, så trækkes urenheder ud, uanset, hvad den enkelte maske har til formål. Muddermasker (og lermasker) ER bare gode mod urenheder, og gode til at genopbygge og berolige huden igen.

FIND MASKEN LIGE HER – BROWNCLAY

Mere om BrownClay – hvad indeholder denne maske?

Som sagt, så er dette en af de muddermasker, som virkelig kan noget. Den strammer op. Det som virker opstrammende er, at masken er proppet med naturlige mineraler. Og så har den et aktivt collagen i sig, som stimulerer hudens eget indhold af netop collagen i bindevævet (det er det, som holder huden stram). Tilmed er der vitaminer i samt kraftige antioxidanter.

TIP: Har du strækmærker og ar, så kan du faktisk bruge BrownClay på hele kroppen mod dette. Så masken er altså ikke blot til ansigtet.

De sidste tip til de udvalgte muddermasker – sådan kommer du hurtigt igang
 • Vælg den maske, der passer til DIT behov
 • Anskaf dig et par pensler til formålet – vask i koldt vand før og efter
 • Rens ansigtet først og brug en god dagcreme/fugtmaske efterfølgende
 • Ryst før brug og sørg for at opbevare maskerne et koldt sted
 • Brug masken 10-25 minutter maks
 • Nyd det – læs et godt magasin, se et afsnit på Netflix eller tag en “morfar”
 • Brug vores rabatkode “MGC15”, når du køber, og så får du altså 15% rabat.

Muddermasker

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   MGC
   Register New Account
   Reset Password
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0