Tips & Tricks: Tunge øjenlåg

Vi har alle sammen øjenlåg. De er nødvendige for, at vi kan blinke, og for ikke tørre vores øjne ud. Men ligesom med hud og hår, så har vi alle meget forskellige øjenlåg. Nogle har ”Monolid”, andre har nedsunkne øjenlåg. Mig? jeg har tunge øjenlåg. Det betyder, at jeg har meget hud omkring mine øjenlåg. Dette gør det tit svært at se min øjenmakeup. Dette er grunden til, at jeg bliver nødt til at hæve mit øjenbryn, hvis jeg skal have et godt billede af min makeup. Det gør det også nogle gange svært at lægge øjenskygger ens på begge øjne. Men det har også noget at gøre med, at mine øjne ikke har den helt samme form. Nej, øjenskygge er ikke altid nemt.

Hvis du har tunge øjenlåg, kan det være svært at følge ‘toturials’ på Youtube. Måske er det bare mig, men hvis jeg følger en ‘toturial’, kan jeg ikke bare gøre, som youtuberen gør. Jeg bliver nødt til at rette det efter mine egne øjne. Jeg er ikke professionel make up artist, og jeg er ikke perfekt til at lægge make up. Det forhindrer mig jo heldigvis ikke i at bruge makeup, eller lege med det. Men derfor er jeg stadig i gang med at eksperimentere, og finde ud af, hvad der virker bedst for mig.

Jeg har dog fundet nogle genveje/hjælpemidler/huskeregler der hjælper mig, til at få lagt min øjenskygge. Læs videre og se, hvad der virker for mig.

Læs også: MGCBook #6: Anna Eriksen

Mine Step-by-Step tips

Tape

Som sagt er mine øjne (desværre) ikke symmetriske. Som et hjælpemiddel eller en guideline, bruger jeg tape. På den måde kan jeg se, hvor mine makeup kommer til at ligge.

Hvis du har svært ved at se om tapen sidder rigtigt, kan du altid føle med fingeren i kanten af tapen, hvor øjenskyggen kommer til at ligge.

Når du bruger tape, kan du også være lidt mere rodet med din øjenskygge. Du skal nemlig bare hive tapen forsigtigt af bagefter, og bagefter er du efterladt med øjenskygge der ser ens ud på begge øjne. Husk at dine øjne har en meget tynd hud, og der er her man hurtigt får rynker. Hvis du vil undgå det, skal du bare sætte tapen på hånden først. På det måde ryger lidt af ‘klisteret’ af, som gør det blidere for øjet, at få revet tapen af.

Transition-farven

Efter tape og primer (hvis du bruger primer) er du klar til at lægge ‘transition’ farven. På youtube kan du næsten altid se youtuberen lægge transition-farven i globelinjen, også kaldet ‘crease’ og længere oppe mod øjenbrynet. Fordi jeg har tunge øjenlåg, har jeg ærligt talt ingen globelinje. Jo den er der selvfølgelig, men du kan bare ikke se den. Overhoved. Derfor bliver min makeup lagt på huden der dækker globelinjen. Sørg for ikke at lægge for meget af øjenskyggen, på buen af øjet. Gå efter at lægge farven på huden mere ud mod spidsen af øjenbrynet. Altså der hvor tapen sidder. På den måde, vil dine øjne ikke komme til at nedadvendte ud.

Skab dybde

Når du så skal give dine øjne dybde, skal du ikke lægge den mørkere farve i øjets V-form. Hvis du har øjne ligesom mig, så er din V-form nemlig ikke særligt fremtræden. Gå efter at lægge farven på hudenfolden. Den skal faktisk lægges der hvor V’et ville slutte.

Læs også: Juvia’s Place – the Masquerade Palette

Øjenlåget

Her kan du lidt gøre som du vil. Hvis jeg gerne vil have et mere mørkt look, uden at det skal være smokey, lægger jeg den mørkeste farve på det yderste del af mine øjenlåg. Lidt ligesom man ville lægge den i V-formen, ligger jeg den bare på øjenlåget i stedet, og blender det lidt ude, så der ikke er en hård kant. Du kan også lægge en metallisk øjenskygge eller en øjenskygge med glitter i. Jeg har måtte accepterer at glitteret vil komme til at blive overført til min hudfold. Medmindre jeg får en øjenlågsoperation, så er det nu engang, sådan det er.

Tunge øjenlåg

Som I kan se på billedet nedenunder, så er meget af mit øjenlåg dækket af hud. Fordi der er blevet lagt en øjenskygge på selve hudenfolden, og ikke inde i globelinjen, kan man stadig se, at jeg har øjenskygge på.

Tunge øjenlåg

Bruger du nogle tricks til at lægge din make up? Smid meget gerne en kommentar nedenunder, hvis du har et tip. Det var alt for denne gang, jeg håber du fik et par tips og tricks til, hvordan du lægger flot øjenskygge, selvom du har tunge øjenlåg.

Tak for denne gang!

Anna.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   MGC
   Register New Account
   Reset Password
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0